Taken van een horecaondernemer

Horeca ondernemer 

Een horeca ondernemer bezit een horecabedrijf, zoals een lunchroom, café, hotel of restaurant. Hij of zij is de eigenaar en heeft medewerkers in dienst, als een horecaondernemer een klein bedrijf heeft werken ze vaak ook mee in het bedrijf zelf. Bijvoorbeeld in de keuken of in de bediening. Maar als het bedrijf groter is met veel werknemers zal hij of zij zich meestal alleen bezighouden met toezicht houden en management 

 

Personeel:

Horeca-ondernemers hebben leiding over het personeel, de sollicitatie gesprekken, het bijhouden van de gewerkte uren van de werknemers en wanneer en hoelang ze pauze hebben. Ook moeten ze regelen hoeveel werknemers ze voor hun bedrijf nodig hebben en voor welke functies. Het regelen van verlof en het regelen van vervanging van iemand die bijvoorbeeld ziek is. 

 

Ook moet je als manager de werksfeer leuk houden zodat het personeel bij je bedrijf wil blijven werken, Ook moet je zorgen voor het inwerken van het personeel. En minimaal één keer per jaar een functioneringsgesprek houden. 

 

Bedrijf

je moet als ondernemer ook de financiën van het bedrijf regelen of het laten doen door iemand. Ook moet je er voor zorgen dat er goede apparatuur is waar je werknemers mee kunnen werken. Ook moet je inventariseert welke ingrediënten en spullen je nog hebt. Je moet bestellingen doen als je te weinig hebt en je moet ervoor zorgen dat je werknemers kunnen werken zonder zich zorgen te maken over bijvoorbeeld te weinig vlees hebben.

 

Je bedrijf promoten:

Als horeca ondernemer moet je er ook voor zorgen dat mensen naar je bedrijf komen. Je gaat bijvoorbeeld een website aanmaken met wat je allemaal kunt eten en de openingstijden, je plaats er mooie foto’s op van hoe je café er bijvoorbeeld uit ziet, foto’s van de producten en de locatie van je bedrijf. Je kunt ook een advertentie in bijvoorbeeld de krant plaatsen als je net je bedrijf opstart. Ook Kun je je bedrijf promoten op social media.